ΤΟ ΕΡΓΟ

Η διαδραστική εφαρμογή απευθύνεται στο παγκόσμιο τουριστικό κοινό ενισχύοντας το αίσθημα της ασφάλειας μέσα από μια απλή, ξεκάθαρη και ταυτόχρονα δυναμική προσέγγιση για την ανάδειξη και την προβολή των δυνατοτήτων του προορισμού. Αναλυτικότερα, η διεπαφή του χρήστη με το σύστημα προτείνεται να είναι μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο του ταξιδιώτη μέσω της οποίας ο χρήστης με εύκολο και κατανοητό τρόπο θα μπορεί να:

• Αντλήσει πληροφορίες για το λιμάνι στο οποίο σταθμεύει. Στην εφαρμογή θα εμφανίζονται θεματικοί περίπατοι, CITY BREAK, τα κύρια στοιχεία της πόλης (Προορισμός, πολιτισμός, τέχνη, αρχαιολογικά μνημεία, περιβάλλον, θεματικά πάρκα, παραθαλάσσιες περιοχές, γαστρονομία, εθνική- διεθνής – παραδοσιακή κουζίνα, shopping, επιλογές μόδας, αγορές τοπικών προϊόντων, νυχτερινή ζωή, μουσικές σκηνές, εκδηλώσεις). Αυτό θα γίνεται είτε μαζικά σε μορφή γεωγραφικής πληροφορίας είτε ειδικά με τη χρήση τεχνολογιών συνδυαστικά με ανάγνωση QR code, NFC tags, iBeacon ή και Augmented Reality ανάλογα με την τοποθεσία και το σημείο ενδιαφέροντος ή το έκθεμα.

• Λαμβάνει προσωποποιημένη-εξατομικευμένη πληροφόρηση για προσφορές ειδών και υπηρεσιών μέσω ενός συστήματος παραγωγής εξατομικευμένων συστάσεων που θα αναλύει το προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την εφαρμογή και θα δημιουργηθεί «προσωπικά φίλτρα προτίμησης».

• Ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για το πρόγραμμα της κρουαζιέρας σε κάθε σταθμό -λιμάνι.

• Λαμβάνει ενημερώσεις από το πλήρωμα του πλοίου ή τον ξεναγό, είτε μαζικά είτε προσωπικά.

• Ειδοποιήσει την υπηρεσία ασφάλειας με το πάτημα ενός πλήκτρου, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και αυτόματα να την ενημερώσει για τη θέση του (μέσω του GPS του κινητού).

• Καταγράφεται με την συγκατάθεσή του η θέση του και με τη χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης να αναγνωρίζονται κινήσεις του που προδίδουν κίνδυνο και να δίνεται σήμα κινδύνου στην υπηρεσία ασφαλείας.

• Παρουσιάζεται με την συγκατάθεσή του η θέση του σε σχεδόν πραγματικό χρόνο στην οθόνη του υπεύθυνου ασφαλείας της κρουαζιέρας ώστε ο ίδιος να λειτουργεί εποπτικά και να επικοινωνεί με το χρήστη σε περίπτωση ανάγκης ή να ζητήσει την επέμβαση της ομάδας ασφαλείας. Ο χρήστης θα μπορεί να διακόψει την αποστολή της θέσης του όποτε το επιθυμεί.

• Επιτρέπει την γρήγορη, άμεση και ασφαλή ταυτοποίηση του επισκέπτη από τις Αρχές της χώρας σύμφωνα με τα πρότυπα του διεθνούς οργανισμού ICAO με τα οποία είναι συμβατά η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτικών εγγράφων παγκοσμίως.

• Έχει προτεραιότητα σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και άμεση πρόσβαση σε προσφορές ή εκπτώσεις αξιοποιώντας καλύτερα τον χρόνο του.ε

Στόχος του συστήματος βιομετρικής ταυτοποίησης των επιβατών βασισμένο στην αναγνώριση προσώπου είναι η αυτοματοποιημένη, γρήγορη και ασφαλής διαδικασία ελέγχου των επιβατών της κρουαζιέρας χωρίς να απαιτείται η συνεχής επίδειξη του διαβατηρίου ή κάρτας επιβίβασης τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Η συγκεκριμένη προσέγγιση ακολουθείται για πρώτη φορά παγκοσμίως στο χώρο της κρουαζιέρας, επεκτείνοντας και προσαρμόζοντας αντίστοιχη διαδικασία που δοκιμάστηκε πρόσφατα με επιτυχία στο αεροδρόμιο Aruba με τη συνεργασία των Ολλανδικών Αρχών. Η προσέγγιση συντελεί στην μείωση του χρόνου αναμονής των επισκεπτών στους ελέγχους εισόδου της χώρας (λιμένων) με την αποβίβαση και επιβίβαση.

Accessibility