HAPPY CRUISE PROJECT

HAPPY CRUISE - TO ANTIKEIMENO & OI ΣΤΟΧΟΙ

Σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας στο Αιγαίο, που έχει πλήξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τομέα της κρουαζιέρας, το έργο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για τον τουριστικό κλάδο, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια στους ταξιδιώτες κατά την επίσκεψή τους στα λιμάνια προορισμών. Μέσω της ανάπτυξης περιεχομένου επιδιώκεται η δημιουργία μιας νέας ολοκληρωμένης επικοινωνιακής ταυτότητας του προορισμού κρουαζιέρας η οποία προσθέτει αξία με την υιοθέτηση «έξυπνων τεχνολογιών» ικανών  να υποστηρίξουν την τοπική επιχειρηματική ανάπτυξη και τις βέλτιστες πρακτικές εξυπηρέτησης και ασφάλειας των επιβατών κρουαζιέρας. Οι στόχοι του έργου είναι:

 • Ενίσχυση της ασφάλειας στη διαδικασία ελέγχου κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.
 • Μείωση του χρόνου αναμονής κατά την επιβίβαση και αποβίβαση στα σημεία ελέγχων
 • Άμεση ειδοποίηση σε ενδεχόμενο κίνδυνο και κατά συνέπεια η έγκαιρη επέμβαση είτε του παρόχου υπηρεσιών ασφάλειας είτε των διωκτικών αρχών όταν οι επιβάτες βρίσκονται σε κάποιο λιμάνι.
 • Τήρηση του χρονοδιαγράμματος της επίσκεψης από τους ταξιδιώτες και η μείωση των καθυστερήσεων στην κρουαζιέρα.
 • Βελτιστοποίηση του χρονοδιαγράμματος επίσκεψης των ταξιδιωτών.
 • Εξατομικευμένη εμπειρία επίσκεψης.
 • Προώθηση τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων.
 • Ενίσχυση του branding της πόλης και του λιμένα.
 • Στρατηγική προτεραιότητα αγορών και αύξηση της μέσης δαπάνης.
 • Δημιουργία και προώθηση «Θεματικών Ενοτήτων».

Οι προσδοκώμενες συνέπειες από την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας είναι:

 • Η αύξηση του αριθμού των κρουαζιέρων ετησίως.
 • Η αύξηση της αγοραστικής κίνησης στις τοπικές επιχειρήσεις των προορισμών.
 • Η αύξηση της επισκεψιμότητας των αξιοθέατων των προορισμών.

Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης λύσης εξατομικευμένης ασφάλειας και ενημέρωσης, η οποία θα μειώσει το αίσθημα ανασφάλειας των ταξιδιωτών κρουαζιέρας, θα μειώσει τους χρόνους ελέγχων ταυτοποίησης στα σημεία ελέγχων εισόδου κάθε λιμανιού, ενώ ταυτόχρονα θα αναδείξει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των Ελληνικών προορισμών, προσφέροντας επιλογές για μία ολοκληρωμένη εμπειρία επίσκεψης, αξιοποιώντας τον διαθέσιμο χρόνο των επισκεπτών ενισχύοντας το Branding της πόλης και του λιμένα της. Η προβολή εκάστου προορισμού βασίζεται σε  μία ισχυρή, χρηστική και διαδραστική εφαρμογή η οποία απευθύνεται στο παγκόσμιο τουριστικό κοινό ενισχύοντας το αίσθημα της ασφάλειας μέσα από μια απλή, ξεκάθαρη και ταυτόχρονα δυναμική προσέγγιση για την ανάδειξη και την προβολή των δυνατοτήτων του προορισμού. 

Αναλυτικότερα, η διεπαφή του χρήστη με το σύστημα είναι μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο του ταξιδιώτη μέσω της οποίας ο χρήστης με εύκολο και κατανοητό τρόπο μπορεί να :

 • αντλήσει πληροφορίες για το λιμάνι στο οποίο σταθμεύει. Στην εφαρμογή θα εμφανίζονται θεματικοί περίπατοι, CITY BREAK, τα κύρια στοιχεία της πόλης (Προορισμός, πολιτισμός, τέχνη, αρχαιολογικά μνημεία, περιβάλλον, θεματικά πάρκα, παραθαλάσσιες περιοχές, γαστρονομία, εθνική- διεθνής – παραδοσιακή κουζίνα, shopping, επιλογές μόδας, αγορές τοπικών προϊόντων, νυχτερινή ζωή, μουσικές σκηνές, εκδηλώσεις). Αυτό θα γίνεται είτε μαζικά σε μορφή γεωγραφικής πληροφορίας είτε ειδικά με τη χρήση τεχνολογιών συνδυαστικά με ανάγνωση QR code, NFC tags, iBeacon ή και Augmented Reality ανάλογα με την τοποθεσία και το σημείο ενδιαφέροντος ή το έκθεμα.
 • λαμβάνει προσωποποιημένη-εξατομικευμένη πληροφόρηση για προσφορές ειδών και υπηρεσιών μέσω ενός συστήματος παραγωγής εξατομικευμένων συστάσεων που θα αναλύει το προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την εφαρμογή και θα δημιουργηθεί «προσωπικά φίλτρα προτίμησης».
 • έχει προτεραιότητα σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και άμεση πρόσβαση σε προσφορές ή εκπτώσεις αξιοποιώντας καλύτερα τον χρόνο του.
 • ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για το πρόγραμμα της κρουαζιέρας σε κάθε σταθμό -λιμάνι.
 • λαμβάνει ενημερώσεις από το πλήρωμα του πλοίου ή τον ξεναγό, είτε μαζικά είτε προσωπικά
 • ειδοποιήσει την υπηρεσία ασφάλειας με το πάτημα ενός πλήκτρου, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και αυτόματα να την ενημερώσει για τη θέση του (μέσω του GPS του κινητού).
 • καταγράφεται με την συγκατάθεση του ταξιδιώτη η θέση του και με τη χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης αναγνωρίζονται οι κινήσεις του που προδίδουν κίνδυνο και δίνοντας σήμα κινδύνου στην υπηρεσία ασφαλείας.
 • παρουσιάζεται με την συγκατάθεση του χρήστη, η θέση του σε σχεδόν πραγματικό χρόνο στην οθόνη του υπεύθυνου ασφαλείας της κρουαζιέρας ώστε ο ίδιος να λειτουργεί εποπτικά και να επικοινωνεί με το χρήστη σε περίπτωση ανάγκης ή να ζητήσει την επέμβαση της ομάδας ασφαλείας. Ο χρήστης θα μπορεί να διακόψει την αποστολή της θέσης του όποτε το επιθυμεί.
 • επιτρέπει την γρήγορη, άμεση και ασφαλή ταυτοποίηση του επισκέπτη από τις Αρχές της χώρας σύμφωνα με τα πρότυπα του διεθνούς οργανισμού ICAO με τα οποία είναι συμβατά η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτικών εγγράφων παγκοσμίως.

Για την παροχή κινήτρων στους ταξιδιώτες ενσωματώνονται στην εφαρμογή στοιχεία gamification ή/και εικονικών κόσμων τα οποία προτρέπουν το χρήστη να επισκεφθεί αξιοθέατα, να κάνει αγορές σε συνεργαζόμενα καταστήματα, ή να αθληθεί, ανάλογα με την κατεύθυνση που θέλει να δώσει ο κάτοχος του συστήματος ή/και το ίδιο το προφίλ του χρήστη. Η εφαρμογή εγκαθίσταται δωρεάν σε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο νέας γενιάς με τους επιβάτες να ενημερώνονται για τις δυνατότητες της εφαρμογής είτε μέσω του πρακτορείου με το οποίο έχει γίνει η συγκεκριμένη κράτηση ή εν πλω από το πλήρωμα.

Η εφαρμογή πλαισιώνεται από σύστημα βιομετρικής ταυτοποίησης των επιβατών βασισμένο στην αναγνώριση προσώπου, με στόχο την αυτοματοποιημένη, γρήγορη και ασφαλή διαδικασία ελέγχου των επιβατών της κρουαζιέρας χωρίς να απαιτείται η συνεχής επίδειξη του διαβατηρίου ή κάρτας επιβίβασης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η συγκεκριμένη εφαρμόζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως στο χώρο της κρουαζιέρας, επεκτείνοντας και προσαρμόζοντας αντίστοιχη διαδικασία που δοκιμάστηκε με επιτυχία κατά το τελευταίο έτος στο αεροδρόμιο της Aruba, Cuba με τη συνεργασία των Ολλανδικών Αρχών.

 

Accessibility